ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ BARTENDER

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ BARTENDER

|
Seminar 1

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ BARTENDER

Απευθύνεται σε:

• Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και στη βιομηχανία της διασκέδασης.
• Ερασιτέχνες που επιθυμούν να μάθουν τα μυστικά του bartending.
• Επαγγελματίες που επιθυμούν να βελτιώσουν την καλή και υγιή διαχείριση της επιχείρησης τους.
• Επίδοξους Bartenders που θέλουν να διαπρέψουν στο χώρο.
• Όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν μία νέα καριέρα στο χώρο της διασκέδασης και του θεάματος.

 Σχετικά με το σεμινάριο:

Το σεμινάριο Bartending “How to be a bartender” απευθύνεται σε όποιον ασχολείται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με τις πρώτες ύλες των ποτών, τις τεχνικές παρουσίασης και σέρβις και θέλει να ενταχθεί δυναμικά σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή / τουριστική μονάδα ή κέντρο διασκέδασης αποδεικνύοντας την αξία του με τον πιο αποτελεσματικό και έγκυρο τρόπο. Οι καταρτιζόμενοι θα λάβουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά µε την εξυπηρέτηση πελατών, τη λειτουργία ενός bar, τα προϊόντα που υπάρχουν σε ένα bar, καθώς και τη συντήρηση τους και θα γίνουν ικανοί να παρασκευάζουν όλα τα δημοφιλή cocktails και ανάμικτα ποτά. Γενικά θα γνωρίσουν όλες τις διαδικασίες και τις λειτουργίες ενός bar ώστε να γίνουν επαγγελματίες.

Ο Bartender – Mixologist Αλέξανδρος Γιαλιτάκης οργάνωσε και σχεδίασε το σεμινάριο με τίτλο “How to be a bartender” .
To σεμινάριο με αντικείμενο το Bartending “How to be a bartender” πραγματοποιείται σε σύγχρονο εργαστήριο, (bar atelie )όπου ο χώρος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και διαθέτει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι μέσα από την πράξη να αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για το συγκεκριμένο επάγγελμα.
Μετά το τέλος του σεμιναρίου οι καταρτιζόμενοι αποκτούν βεβαίωση παρακολούθησης και από τον Bartender – Mixologist Αλέξανδρο Γιαλιτάκη, αλλά συγχρόνως έχουν την δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις και να αποκτήσουν την Αναγνωρισμένη Πιστοποίηση με τίτλο: «Πιστοποιημένος Ειδικός Bartender – CPBt» του Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού .

Οφέλη σεμιναρίου:

• Γνωριμία με τις βασικές αρχές bartending.
• Γνωριμία με τις πρώτες ύλες και τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση.
• Απόκτηση των βασικών αρχών μίξης ποτών, καθώς και τις βασικές συνταγές κοκτέιλ.
• Θεωρητική και πρακτική γνώση για νέες μεθόδους και πρακτικές παρασκευής ποτών και κοκτέιλ.
• Απόκτηση κάθε εφοδίου για την επαγγελματική αποκατάσταση και καταξίωση ενός bartender.

Διδακτικές ενότητες:

1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ BARTENDING
1.1 Ο ρόλος και καθήκοντα του bartender
1.2 Κοινωνικές δεξιότητες
1.3 Προσωπική υγιεινή και εμφάνιση
1.4 Εμφάνιση, καθαριότητα και τακτοποίηση του bar
1.5 Χαιρετισµός και υποδοχή των πελατών
1.6 Ο bartender ως πωλητής
1.7 Σερβίρισµα αλκοόλ σε ανήλικους
1.8 Υπεύθυνη πώληση αλκοόλ
1.9 Οµαδικότητα
1.10 Χειρισµός παραπόνων
1.11 Εργασιακές σχέσεις και επικοινωνία µε το προσωπικό
1.12 H λειτουργία του bar
1.13 Εργατικό δυναµικό και καθήκοντα:
1.14 Διαδικασίες λειτουργίας του bar
1.15 Customer service – πρότυπο εξυπηρέτησης
1.16 Λειτουργία Ηλεκτρονικού Συστήµατος Διαχείρισης Παραγγελιών
1.17 Μαζικές και οµαδοποιηµένες παραγγελίες

2 ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2.1 Αλκοολούχα προϊόντα από αλκοολική ζύµωση
2.2 Αλκοολική ζύµωση – fermentation
2.3 Μπύρα – Κρασί
2.4 Cider – µηλίτης
2.5 Sake
2.6 Αποστάγµατα (distilled spirits)
2.7 Απόσταξη – distillation
2.8 Τύποι αποστακτήρων
2.9 Μετά την απόσταξη
2.10 Τύποι αποσταγµάτων
2.11 Gin (Τζιν)
2.12 Whisky (ουίσκι)
2.13 Irish whiskey – ιρλανδέζικο whiskey
2.14 Canadian whisky – καναδέζικο whisky
2.15 Αµερικάνικο whisky (american whiskey)
2.16 Whisky από σίκαλη (rye whiskey)
2.17 Whisky bourbon (µπέρµπον)
2.18 Αλλά whisky
2.19 Brandy (µπράντυ)
2.20 Eaux de vie (ο ντε βι)
2.21 Fortified wines – ενισχυµένα κρασιά
2.22 Calvados – applejack (κάλβαντος – απλ τζακ)
2.23 Rum (ρούµι)
2.24 Tequila (τεκίλα)
2.25 Αποστάγµατα αρωµατισµένα µε γλυκάνισο
2.26 Aquavit (ακβαβίτ)
2.27 Άλλα αποστάγµατα
2.28 Liqueur – bitters (Λικέρ-Μπίτερς)
2.29 Τεχνικές Free pouring και µεζούρες
2.30 Μονάδες Μέτρησης υγρών
2.31 Βασικές Αρχές Barista (Καφές, Τσάι και ζεστά Ροφήματα)

3 Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΙΞΗΣ (MIXOLOGY)
3.1 Ιστορία και κουλτούρα του cocktail
3.2 Απαραίτητες γνώσεις (Συντήρηση, Υλικά, Εργαλεία του Bar, Είδη Πάγου κ.α.)
3.3 Η τέχνη του cocktail (θεωρία ανάµιξης ποτών)
3.4 Γαρνιτούρες

4 ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ COCKTAILS clasic cocktails 

5 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
5.1 Παρασκευή πολλών ανάµικτων long drinks
5.2 Παρασκευή πολλών κλασικών Cocktails
5.3 Πρακτική Εξάσκηση Free Pour (20 τυχαίες δοσολογίες από 0,5cl µέχρι 6cl)
5.4 Πρακτική Εξάσκηση Αναγνώρισης Αλκοολούχων Ποτών (Ετικέτες)
5.5. Πρακτική Εξάσκηση σε όλες τις λειτουργίες ενός bar

Διάρκεια και Κόστος

Το σεμινάριο είναι συνολικής διάρκειας 40 ωρών και το κόστος του σεμιναρίου είναι 480€
Προεξόφληση, 420€
Το άτομο έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει το σεμινάριο χωρίς να δώσει την αντίστοιχη πιστοποίηση αν αυτό επιθυμεί.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής από τον Bartender – Mixologist Αλέξανδρο Γιαλιτάκη

Εκπαιδευτής    Αλέξανδρος Γιαλιτάκης
Bartender – Mixologist
World class finalist
Belvedere collective

Πιστοποιημένος επαγγελματίας με δραστηριότητα 27 συναπτά έτη στο χώρο της εστίασης, του bartending και της διασκέδασης. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και διαγωνισμών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Από το 1990 μένει μόνιμα στο Ηράκλειο της Κρήτης και συνεχίζει να δημιουργεί.

 

ΘΕΩΡΙΑ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
Αλέξανδρος Γιαλιτάκης
Διαθ. Ημερομηνίες:
  • 3 Φεβρουαρίου 11:00 - 16:00
  • 17 Φεβρουαρίου 17:00 - 21:00
  • 2 Μαρτίου 11:00 -16:00
Τοποθεσία:
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Διάρκεια:
40 ΩΡΕΣ

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

BIO

BIOGRAPHY

Ο Άλεξ Γιαλιτάκης είναι ένας καταξιωμένος bartender με πολλά χρόνια εμπειρίας στο ενεργητικό του. Από το 1990 βρίσκεται στον χώρο του bartending, ενώ από το 2007 ασχολείται συστηματικά με το bar catering. Έχει συνεργαστεί με τα σημαντικότερα bar της Κρήτης και έχει πάρει μέρος σε μια πληθώρα σεμιναρίων ως εκπαιδευόμενος αλλά και ως εκπαιδευτής.

  • Επαγγελματίας Bartender από το 1990
  • 15 χρόνια εμπειρία ως Bar Manager σε διάσημα θέρετρα
  • Από το 2007 στον χώρο του Cocktail Catering
  • Έχει εκπαιδεύσει πάνω από 400 στελέχη HO.RE.CA.
  • World Class Finalist Greece 2017

Πρόσφατα αναδείχθηκε ως ένας από τους 12 καλύτερους bartender στο World Class Greece 2017.

CONTACT

|