Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ STORYTELLING ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ STORYTELLING ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

|
Seminars

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ STORYTELLING ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Στον κόσμο της γαστρονομίας και της φιλοξενίας, το να είσαι καλός αφηγητής ιστοριών είναι εξίσου σημαντικό με το να είσαι σπουδαίος σεφ, bartender ή ξενοδοχοϋπάλληλος. Η πλοκή μιας ιστορίας μπορεί να αναβαθμίσει τις εμπειρίες, να δεσμεύσει τους πελάτες και να σας κάνει να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό.

Storytelling Masterclass – We Are All Storytellers

 

Γιατί το storytelling έχει σημασία;

Γιατί σας συνδέει συναισθηματικά με το κοινό σας
Στον κόσμο των πωλήσεων, ένα προϊόν ή μια υπηρεσία δεν είναι απλώς ένας συνδυασμός στοιχείωνν- είναι μια ιστορία που περιμένει να ειπωθεί. Όταν εμπλουτίζετε τις δημιουργίες σας με μια αφήγηση, προκαλείτε συναισθήματα, δημιουργείτε αναμνήσεις και αφήνετε μια μόνιμη εντύπωση στους καλεσμένους σας.

Γιατί δημιουργεί αξέχαστες εμπειρίες

Η αφήγηση ιστοριών δεν περιορίζεται μόνο στην παρουσίαση ενός πιάτου, ενός ποτού ή μιας οποιαδήποτε παρεχόμενης υπηρεσίας. Επεκτείνεται σε κάθε πτυχή της φιλοξενίας – από την ατμόσφαιρα του εστιατορίου μέχρι την τελική εμπειρία του πελάτη. Δημιουργώντας μια συνεκτική αφήγηση, μετατρέπετε ένα γεύμα ή μια διαμονή σε μια μοναδική, καθηλωτική εμπειρία που οι επισκέπτες θα αγαπήσουν.

Γιατί δημιουργεί αφοσιωμένους πελάτες

Σε έναν ανταγωνιστικό κλάδο όπως η φιλοξενία, το να έχετε μια συναρπαστική ιστορία γύρω από το προϊόν ή την υπηρεσία σας, σας κάνει να ξεχωρίζετε. Εξανθρωπίζει το εμπορικό σας σήμα, καθιστώντάς το σχετικό και αξιομνημόνευτο. Οι επισκέπτες είναι πιο πιθανό να επιστρέψουν και να συστήσουν την επιχείρησή σας σε άλλους, εάν αισθάνονται μια προσωπική σύνδεση.

Ποιες τεχνικές θα μάθετε για να κατακτήσετε την τέχνης της αφήγησης;
Θα εκπαιδευτείτε στο να ενσωματώνετε το storytelling στις πωλήσεις

Όταν παρουσιάζετε ένα πιάτο, ένα ποτό ή μια υπηρεσία, μην απαριθμείτε απλώς τα χαρακτηριστικά τους. Μοιραστείτε τη διαδρομή του – την έμπνευση πίσω από αυτό, την προέλευση των συστατικών και τη δεξιοτεχνία που κρύβεται από πίσω. Αυτό ταυτόχρονα ενημερώνει και δεσμεύει τους επισκέπτες σας, κάνοντας την συνολική εμπειρία της παρουσίασης πιο ουσιαστική.

Θα μάθετε να δομείτε ιστορίες για την προώθηση των προϊόντων σας

Είτε πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό, ιδιαίτερο πιάτο είτε για ένα ειδικό γεγονός, κάθε στοιχείο έχει μια ιστορία. Αναδείξτε τη μοναδικότητα, τις παραδόσεις ή τις τεχνικές που το καθιστούν ξεχωριστό. Αυτό όχι μόνο προσθέτει βάθος σε ό,τι προσφέρετε, αλλά εξάπτει την περιέργεια και προσελκύει τους πιθανούς πελάτες.

Θα μπορέσετε να μετατρέψετε την παρεχόμενη υπηρεσία σας σε εμπειρία

Στον κλάδο της φιλοξενίας, η εξυπηρέτηση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας. Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας ώστε να χρησιμοποιούν το storytelling, καθοδηγώντας τους πελάτες στο ταξίδι της επίσκεψής τους. Μοιραστείτε μαζί τους ιστορίες που σχετίζονται με την επιχείρηση, το μενού και την κουλτούρα της. Αυτή η προσωπική πινελιά αναβαθμίζει την όλη εμπειρία.

 

 

Εισηγητής και διακεκριμένος storyteller του Masterclass: Γιώτης Αγγελίδης.

Με σπουδές στις Τέχνες Ζαχαροπλαστικής, στις Μαγειρικές Σπουδές και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ο Γιώτης Αγγελίδης διαθέτει 35 χρόνια εμπειρίας στον κόσμο της γαστρονομίας. Η τεχνογνωσία του εκτείνεται στους τομείς της μαγειρικής τέχνης, του bartending, του F&B και της διαχείρισης ξενοδοχείων. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, κατείχε τον σημαντικό ρόλο του Reserve Brands Ambassador για την Diageo, κερδίζοντας την αναγνώριση ανάμεσα σε 107 συμμετέχοντες σε εταιρικό διαγωνισμό ως ο καλύτερος αφηγητής ιστοριών.

Το storytelling είναι το καλύτερο εργαλείο του marketing

Το storytelling δεν είναι απλώς μια δεξιότητα- είναι ένα εργαλείο για την επιτυχία στον κλάδο της γαστρονομίας και της φιλοξενίας!
Κατακτώντας αυτή την τέχνη, όχι μόνο δημιουργείτε αξέχαστες εμπειρίες αλλά και σφυρηλατείτε μόνιμες συνδέσεις με το κοινό σας. Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία να βελτιώσετε τις ικανότητές σας στην αφήγηση ιστοριών – είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσετε ένα νέο επίπεδο επιτυχίας στο γαστρονομικό σας ταξίδι.

Ελάτε μαζί μας σε αυτό το καθηλωτικό Masterclass, όπου ο Γιώτης Αγγελίδης θα σας μεταδώσει τεχνικές και γνώσεις που όχι μόνο θα ενισχύσουν τις ικανότητές σας στην αφήγηση ιστοριών, αλλά και θα αναβαθμίσουν την επιχείρησή σας στον κόσμο της γαστρονομίας και της φιλοξενίας.

Διεθνής Πιστοποίηση

Η διεθνής πιστοποίηση για το Storytelling Masterclass εγκρίνεται και εκδίδεται από τον μεγαλύτερο Βρετανικό Φορέα Πιστοποίησης, τον NOCN και χορηγείται από τη GlobalCert.
Η εξέταση πραγματοποιείται με θεωρητική εξέταση μέσω ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής (multiple choice) εξ αποστάσεως, μέσω υπολογιστή.
Η ελάχιστη διάρκεια της εξέτασης είναι μία (1) ώρα.
Το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι Pass ή Fail με βάση επιτυχίας το 60%.
Σε περίπτωση αποτυχίας, ο εξεταζόμενος μπορεί με το ίδιο κόστος να δώσει εξετάσεις και για δεύτερη φορά.

 

ΘΕΩΡΙΑ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
Γιώτης Αγγελίδης
Διαθ. Ημερομηνίες:
  • • Έναρξη 20 Ιανουαρίου
Τοποθεσία:
Ηράκλειο
Διάρκεια:
8 ώρες

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Υπόλοιπα Σεμινάρια

Seminars

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: HOW TO BE A BARTENDER

Τοποθεσία:
Ηράκλειο
Διάρκεια:
40 ώρες
Seminars

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ STORYTELLING ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Διαθ. Ημερομηνίες:
  • • Έναρξη 20 Ιανουαρίου
Τοποθεσία:
Ηράκλειο
Διάρκεια:
8 ώρες
BIO

BIOGRAPHY

Ο Άλεξ Γιαλιτάκης είναι ένας καταξιωμένος bartender με πολλά χρόνια εμπειρίας στο ενεργητικό του. Από το 1990 βρίσκεται στον χώρο του bartending, ενώ από το 2007 ασχολείται συστηματικά με το bar catering. Έχει συνεργαστεί με τα σημαντικότερα bar της Κρήτης και έχει πάρει μέρος σε μια πληθώρα σεμιναρίων ως εκπαιδευόμενος αλλά και ως εκπαιδευτής.

  • Επαγγελματίας Bartender από το 1990
  • 15 χρόνια εμπειρία ως Bar Manager σε διάσημα θέρετρα
  • Από το 2007 στον χώρο του Cocktail Catering
  • Έχει εκπαιδεύσει πάνω από 400 στελέχη HO.RE.CA.
  • World Class Finalist Greece 2017

Πρόσφατα αναδείχθηκε ως ένας από τους 12 καλύτερους bartender στο World Class Greece 2017.

CONTACT

|